Translate

fredag 14 februari 2014

Första dagen på Bali

Lite kändismöten på flygplatsen i Singapore ;)





Vi vart lite förvånade när vi kom till flygplatsen på Bali och hade fått våra visum för innan immigration var en otroligt lång kö. Kom fram en snubbe och frågade om vi ville gå expressline?! endast 25 USD per person skulle det kosta. Det kändes lite osäkert så vi tackade nej och ställde oss i den kö som han påstod skulle ta 3 timmar. Typ tio minuter senare kom det fram en kille från immigration och frågade om vi ville ta expressline?! denna gången var det bara 20 USD per person och eftersom vi hade en transfer, som väntade utanför, sa vi ja och gick fram och fick gå före typ hela kön och istället stämplades våra pass i den kö där de lokala (indonesiska) medborgarna skulle gått. Man kan ju minst sagt säga att vår resa fick en tveksam start. Men sedan hittade vi vår transfer snubbe och han var väldigt snäll och hjälpsam och ganska snart var vi framme på hotellet. Men innan dess tog vi oss igenom en helt galen trafik. 


Vi lyckades träffa rusningstrafiken då folket på ön slutar sina jobb mellan tre och fyra och vi åkte väl från flygplatsen strax efter fyra. Helt galet var det verkligen, moppar och motorcyklar kom som från ingenstans så fort man stannade vid ett rödljus och det bara stockades upp med dem mellan bilarna. Finns inga trafikregler och inga fartgränser, men med så mycket trafik gick det såklart heller inte att köra så fort. 
Vi åkte förbi några tveksamma byggarbetsplatser, deras stegar var alltså helt gjorda i träpinnar typ, de gick uppe på taken som om det vore ingenting och verkligen inte någon av den säkerhet som finns hemma i Sverige. 


Kontrasten till Singapore var väldigt stor, här låg stora tomter fulla med skräp nästan lite som om det var en påbörjan till soptipp men förmodligen var det bara en tomt som blivit övergiven eller bara obebyggd. 

Framme på hotellet fick vi varsin välkomstdrink och en liten handduk som man skulle lägga i vattnet i hålet framför så blev den en lite våtservett. Väldigt mysigt att få sätta sig och landa innan man visas till sitt rum och ska börja ställa in sig. 

Vi gick ner till stranden som låg bara ett par hundra meter från hotellet. På nätterna när vi låg i vår lilla hydda så kunde vi höra bullret som blir från de stora vågorna. Stranden och vattnet var dock allt annat än trevligt. Hela stranden var just nu täckt med skräp som vågorna förde med sig från öar lite söder om Bali. Vattnet var fullt med dy som vågorna drog upp och det var inte riktigt så att man kände att - JA! nu ska jag bada!. Jag har väl ändå lyckats hitta ett ställa lite längre ner på stranden där det inte var fullt lika äckligt på stranden men nja nej detta första besöket ner på stranden var vårt enda under denna resa. 

Låg ju olika restaurangen och krogar längs med stranden och där såg det ju lite mysigt ut om man hittade dem som hade en ganska ren strand framför sig. Det skulle tydligen vara väldigt fint att sitta där och se solnedgången, men vi trivdes väldigt bra på vårt lilla hotell. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar