Translate

fredag 14 februari 2014

Lite mer Bali

Varsin liten elefant väntade oss inne i vår hydda. Så otroligt påhittigt av dem att vika handdukarna på detta sätt. Det blir ju väldigt roligt att komma in i rummen med små överraskningar som dessa. 


Kvällens första öl! Oh vad det smakade bra. 

Här kommer lite fina matbilder. Det blev lite av en matresa och vi försökte prova så många asiatiska rätter som möjligt där vi var. Vi altinerade med att äta på hotellet och på Benny's Bistro. Måste dock säga att Benny's var strået vassare. Synd att vi inte gick förrän typ tredje dagen :/ men under resan här åt vi ändå väldigt mycket god mat. 

Underbart god Nasi Goreng Bali Agung. 
Chicken Salsa, kanske inte så asiatisk men ganska gott med mango och avokado salsa. 
På Benny's Nasi Campur. En rätt med massa små balinesiska/indonesiska specialiteter. Var väl inte direkt så förtjust i tofun eller tonfisken men det är ändå väldigt kul att prova på lite olika saker. 

Hotellpoolen. Vattnet var tyvärr oftast inte ens svalkande. Kändes ibland inte ens att man hade gått ner i vattnet för det var i stort sett ingen temperaturskillnad. Vi hade väl runt 33 grader i skuggan där vi låg så vattnet var ju säkert inte riktigt så varmt men inte långt ifrån. 

Två kvällar hade vi trubadur på hotellet. Det var riktigt mysigt och man fick önska låtar. Han tyckte det var väldigt roligt att prata med publiken/middagsgästerna och försöka spela låtar ifrån deras land. Han försökte sig på ABBA åt oss och det blev dancing queen men det var vi som sjöng för han kunde inte texten så bra. Minst lika mysigt för det!


'
en annan dag var det traditionell spelning som gällde. Var väldigt roligt för när vi gick och la oss spelade dem fortfarande och när vi vaknade morgonen efter så spelades musiken igen. Pappa trodde först att de inte ens hade slutat spela ;) men det var iaf en av gubbarna som var utbytt på morgonen. 
Vår lilla veranda, här ute satt man väldigt skönt och helt skyddat från resten så här kunde vi göra lite vad vi ville. 

Innergårdens ena hörne. Visst är det intressant men ändå nu får ni se hur vackert det var i omgivningen. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar