Translate

fredag 14 februari 2014

The Ubud tour

Fredagen bjöd på en biltur emot Ubud. 08.30 gick bilen från hotellet och det första stoppet var en traditionell balinesisk dansuppvisning. Den handlade och det goda och den onda som fightades emot varandra. Vi fick ett papper med lite förklaring på svenska så att man enklare skulle kunna hänga med i dansen, och det var nog tur för annars hade i alla fall inte jag höngt med så bra i vad det var som hände på scenen.

Barongen den goda som skyddar varje by. Liknar väldigt mycket ett lejon och lite en drake. 

Tre jägare som var ute efter barongen för att den ätit en av männens barn.(går inte så bra ihop med att barongen ska vara god men det var så jag fattade det)

Rangda den onda som skulle döda prinsen i kungariket, byn skulle offra någon till denna Rangda och oturligt nog vart det prinsen denna gången. Men prinsen benådades av en annan gud och resten av dansen gick ut på att prinsen slogs emot Rangda. 

Nästa stopp var ett batik och väveri ställe. Här sitter tjejer och vaxar tygerna för att just den färgen som de lägger vax på ska behålla den färgen och sen målas det på nytt och processen upprepas till tyget/plagget är klart. 

Där satt en man och målade direkt på t-shirts också. En otroligt cool lejonaktig figur målas här och han var riktigt koncentrerad och duktig på att måla. 

Vi besökte också ett stort tempel, inne på tempelområdet måste alla bära sarong så vi fick låna alla tre, visst ser det väl tjusigt ut? :)



Vi stannade också vid ett vattenfall men tyvärr var det samma sak med vattnet här att det var grumligt och smutsigt. Detta var dock på grund av stora regnskurar som sköljde med lera ifrån sidorna av flodbanken. 

Wood carving. Fick en genomgång av de fyra-fem olika träslagen som de använde sig av när de skulpterade. Mamma och Pappa köpte en fin liten elefant som man kunde få med sig i väskan utan att den gick sönder på vägen hem.

Väl inne i Ubud åkte vi till Monkey Forest, där var fullt med apor och man kunde köpa mat och höll man bananen ute i handen med armen ut från kroppen kom det en apa och klättrade på dig för att komma åt maten. Vi köpte ingen mat för mamma tyckte inte riktigt att det var lika mysigt där inne som jag gjorde. Aporna var lite för många på ett och samma ställe och de kan ju bli aggressiva, för trots allt så är det ju vilda djur och inga tama husdjur. 







De är så otroligt söta! JAG VILL HA EN APA!!!!


Sista stoppet för dagen var Ubud centre med en marknadsgata. Vi var ganska trötta och möra så vi orkade inte så länge på marknaden innan vi gick och satte oss på en restaurang och beställde varsin Bintang och en tallrik med pommes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar